Importeur van biologische, biodynamische en natuurlijke terroirwijnen sinds 1999
88a, Paginastraat - 1050 Brussel (+32) 02.538.84.84

Basin & Marot, importeur van biologische, biodynamische en natuurlijke terroirwijnen sinds 1999

Basin & Marot is :

600 referenties
vignerons
55 wijnboeren
equipe
1 team

Tot uw dienst om u onze authentieke biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen te laten ontdekken.

Catalogus

Bekijk ons laatste nieuws…

catalogue

Nieuws

De nieuwste vondsten van Basin & Marot…

Masiero

πŸ‡ Cabernet Franc, Merlot
πŸ‡ Spontane gisting in open houten vaten met maceratie gedurende 30 dagen
πŸ‡ Rijping: op hout gedurende 12 maanden, daarna op fles.
πŸ‘…Een beweeglijke, levendige wijn waarin alles perfect in balans is. Toetsen van leer, aarde, pruimen en rode bessen, allemaal met een pittige, funky topnoot – uitstekende tannines en een heerlijk aanhoudende afdronk – uniek!

Schuur Saint-Sauveur

πŸ§‘πŸ»β€πŸŒΎπŸ‘©πŸ»β€πŸŒΎ Antoine en zijn vrouw Alice hebben 6,5 hectare wijngaarden (waaronder wijnstokken van 80 tot 100 jaar oud) overgenomen in Le Thoureil, tussen Angers en Saumur in de Loirevallei.

🌿Met behulp van biodynamische methoden en een door paarden getrokken ploeg verbouwen ze Grolleau, Cabernet Franc, Chenin Blanc, Pineau d’Aunis en Gamay om prachtige fruitige wijnen te maken met een zijdezachte textuur en heerlijke zuren. Pure uitdrukking van terroir!

Mas a Tierra

πŸ‡ “Mas a Tierra’, 100% Pinot Noir. Handgeplukt en gesorteerd, met een opbrengst van ongeveer 30 hl/ha. Vinificatie: 30 dagen maceratie van hele trossen met een of twee ponsen van de dop, zachte persing, 11 maanden rijping in vaten zonder rekken. Gebotteld op het domein eind augustus 2023, zonder fining of filtratie, microzwaveldosis (totaal SO2 <15 mg/l).